Bateria Portowa w Gdańsku jest tematem mojej pracy dyplomowej na wydziale architektury Politechniki Gdańskiej. Moim promotorem jest dr Robert Hirsch. Prosiłbym o pomoc w jaki sposób można dostać się do obiektu. Potrzebuję udokumentować aktualny stan zabytku. Posiadam inwentaryzacje i zdjęcia z 1995 r. Z tego co wiem od tego czasu stan mógł się zmienić.
Prosiłbym o pomoc w jaki sposób można dostać się do obiektu.
Mogą być problemy, bo to Wolny Obszar Celny, pogadaj w Zarządzie Portu Gdańsk
Wolny Obszar Celny
ul. Zamknięta 18, 80-955 Gdańsk
Tel.: (+48) 58 737 99 31
Fax: (+48) 58 737 95 81
A ściślej - spróbuj porozumieć się z p. Januszem Kasprowiczem – rzecznikiem Zarządu Morskiego Portu Gdańsk SA. Nie wątpię, że będzie chętny do pomocy.
Tel do centrali Zarządu: 58 737 91 00.
I polecam relację z imprezy z jego udziałem, właśnie m.in. na terenie baterii - tutaj >
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
28 maja 2011 r. (sobota) będzie możliwość wejścia na strefę wolnocłową, aby obejrzeć z bliska Baterię Portową w ramach imprezy 200 lat Kąpieliska w Broesen/Brzeźnie. Przewodnikiem po Baterii Portowej i brzeźnieńskich fortyfikacjach (Bateria Plażowa i Wiejska) będzie najprawdopodobniej Robert Hirsch.
Miejsce spotkania: ul. Zdrojowa wejście do parku brzeźnieńskiego
Czas: godz. 14.00
Pesel to nie problem, ale czy trzeba go podać w jakimś terminie - tzn. czy trzeba się wpisywać na jakąś listę, czy wystarczy przyjść na zwiedzanie i znać ten numer?
Będzie przygotowana lista, na którą chętni wpiszą się. Lista ma być dostępna na debacie o Broesen/Brzeźnie w zabytkowej willi pod Cisem, jak również przed rozpoczęciem wędrówki po fortyfikacjach.
Ulotkę z programem całej trzydniowej imprezy dołączyłam do tematu 200 lat Kąpieliska w Broesen/Brzeźnie.
Szczegóły na stronie NCK i facebook Projektornia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum