Wysłany: Pon Lut 12, 2007 8:54 pm Co kiedys było wzdłuż ul. Czarny Dwór?
Chodzi mi o pas - dzis zieleni- miedzy ul. Czarny Dwór (odcinek na wschód od alei JPII), a kanałem odwadniajacym tereny ujeć wody. Plac jest częściowo utwardzony, panoszą się resztki jakiegoś płotu żelbetowego. Ktoś to po coś zrobił. Ktoś wie co tam było?
Ostatnio zmieniony przez Pawel M Wto Lut 13, 2007 10:33 am, w całości zmieniany 1 raz
Dział zagadki służy do zadawania zagadek na które zna się odpowiedź. Temat przenoszę.
Warto też tematom nadawać odpowiednie nazwy, po przeczytaniu "Co tam kiedys było? Ktoś wie?" trudno się domyślić, czy będzie chodziło o obraz zdjęty ze ściany w muzeum czy o resztki wieżyczek strażniczych na obrzeżach Gdańska.
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 7:58 pm Re: Co kiedys było wzdłuż ul. Czarny Dwór?
Pawel M napisał/a:
Chodzi mi o pas - dzis zieleni- miedzy ul. Czarny Dwór (odcinek na wschód od alei JPII), a kanałem odwadniajacym tereny ujeć wody. Plac jest częściowo utwardzony, panoszą się resztki jakiegoś płotu żelbetowego. Ktoś to po coś zrobił. Ktoś wie co tam było?
"biura" budowy i m. in. magazyn stali..
potem hurtownia....a na koncu zrównali z ziemią.
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 12:40 am Re: Co kiedys było wzdłuż ul. Czarny Dwór?
Pawel M napisał/a:
Sądzę że to pozostałość po zabezpieczeniu lotniska. W 1973 ten fragment znajdował się za płotem odgradzającym od "Zielonej Drogi". Na przełomie 80/90 handlowali tam wszelakim dobrem. Ja zakupiłem swego czasu w tym miejscu swoje ) pierwsze nietłukące kubki .
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 10:37 pm Re: Co kiedys było wzdłuż ul. Czarny Dwór?
lupi napisał/a:
Pawel M napisał/a:
Sądzę że to pozostałość po zabezpieczeniu lotniska. W 1973 ten fragment znajdował się za płotem odgradzającym od "Zielonej Drogi". Na przełomie 80/90 handlowali tam wszelakim dobrem. Ja zakupiłem swego czasu w tym miejscu swoje ) pierwsze nietłukące kubki .
mojego kolegi Ojciec prowadził tam hurtownię stali.. ale mu nie wyszło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum