Wysłany: Nie Paź 03, 2010 10:05 pm Cmentarz w Brętowie
Witam
Główna część cmentarza brętowskiego(ta przy ulicy Słowackiego) jest w miarę w dobrym stanie.Najgorzej zaś jest z częścią zupełnie zapomnianą za garażami i za domem parafialnym.Ta cześć za garażami jest naprawdę mała,ale niesamowicie zaśmiecona i zdewastowana chociaż jest tuż obok kościoła.Walają się tam butelki,gałęzie,drobny gruz i inne śmieci.Czy ktoś jest chętny pomóc w małej akcji uporządkowania tego zaniedbanego skrawka historycznej nekropoli? Chodzi tylko i wyłącznie o posprzątanie tych wszystkich śmieci,zgrabienie zeschłych liści i nic więcej.Fajnie gdyby te porządki udałoby się przeprowadzić przed 1 listopadem,najlepiej jak najszybciej.Zostaje tylko kwestia złożenia odpadów.Ale tu myślę że można by porozmawiać o tym z proboszczem.Co wy na to?Jest ktoś chętny pomóc? Bo ten kawałek naprawdę wygląda źle.Myślę że warto dbać o takie miejsca,ale w grupie zawsze lepiej
Cieszę się bardzo że jesteś chętny
Co do terminu prac-pasuje mi prawie każdy czas prócz wszystkich sobót(soboty mam wszystkie zajęte).A czy np jakiś piątek w okolicach popołudnia by pasował? Myślę że trzy godziny roboty w zupełności wystarczą.Czekam na propozycje terminu.
Dzień mi bardzo odpowiada tylko godzina nie za bardzo-będzie już w miarę ciemno i nic nie będzie widać a ten fragment jest w "lasku".A dałbyś radę trochę szybciej? Np.15 lub 16?
No właśnie czy ktoś jeszcze nam pomoże? Coś mało chętnych Liczyłem na większe zainteresowanie tematem,tymbardziej że jest tu wielu miłośników historii Gdańska...
Jest następna osoba chętna do pomocy z innego forum.Więc jest już nas trzech Narzędzia jakie się przydadzą:grabie,rękawice i worki na śmieci.
W którym miejscu się spotykamy? Ja proponuje już na miejscu-czyli tuż za garażami obok ul.Trawki(nie mylić tej kwatery dziecięcej w lesie za kościołem-tam posprzątali ostatnio jacyś inni młodzi ludzie).Termin dla przypomnienia: najbliższy piątek o 15-stej.
Jest następna osoba chętna do pomocy z innego forum.Więc jest już nas trzech Narzędzia jakie się przydadzą:grabie,rękawice i worki na śmieci.
W którym miejscu się spotykamy? Ja proponuje już na miejscu-czyli tuż za garażami obok ul.Trawki(nie mylić tej kwatery dziecięcej w lesie za kościołem-tam posprzątali ostatnio jacyś inni młodzi ludzie).Termin dla przypomnienia: najbliższy piątek o 15-stej.
OK..15.00 w piątek.. przyda się też łopata.. sprzęt zabezpiecza każdy we własnym zakresie.
_________________ "Nie ufać myślicielom, których umysły wprawia w ruch dopiero cytat"
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Akcja porządkowa dziś się nie odbędzie.Zostanie ona zrealizowana w innym terminie,ale przed 1 listopadem napewno Informacje zostaną tu zamieszczone.Mamy nadzieję z Martino, że więcej osób się skusi uczestniczyć w tej szlachetnej akcji.
A tak przy okazji:orientuje się ktoś kiedy i dlaczego zniknął z tej części cmentarza wysoki krzyż? Obecnie jest tam tylko podstawa pod niego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum