Ujęcie to jedna sprawa, a konkretny, często przerobiony i poprawiony plik jpg to coś innego. Ponadto wiele zdjęć z Bildindex pojawiło się w przedwojennych wydawnictwach, książkach, broszurach i na pocztówkach. Są one wtedy podpisane jako pochodzące z "Staatlichen Bildstelle, Berlin".
Wybacz pryncypialny Pumeksie, chodzi oczywiście o Marburg (Bildindex).
Natomiast rację ma Princessita, jestem pewny, że istnieją dziesiątki niezidentyfikowanych kopii zdjęć, pod autorstwem których sam mógłbym się podpisać.
Ale na Twojej stronie są konkretne zdjęcia, które ja poprawiałem, obrabiałem, retuszowałem i wrzuciłem na moją stronę. Nie ma problemu żeby tam zostały, podaj tylko skąd te konkretne pliki pochodzą.
No, sorry ale zajrzałem na Twoją stronkę i mimo upływu 3 tygodni (może to za krótki czas na poprawki), 2 zdjęcia lata 70-te Przymorze, mają dalej w opisie falowiec !!! Jagielońska (notabene wówczas Patrice Lumumby) , choć są to "bloki leningradzkie". Falowce były budowane w zupełnie innym systemie niż te na końcu Kołobrzeskiej, nadto na szczytach winno być widać końcówki galerii których na zdjęciu nie ma.
Jak słusznie zauważył Pumeks, zdjęcia fajne ale opisów czasem lepiej nie czytać.
w prawym rogu przeglądarki na każdej stronie jest opcja "Twoja sugestia". W przypadku zauważenia błędu wystarczy wybrać i wpisać swoją uwagę czy informację o błędzie.
Akurat nie jestem w wielu kwestiach znawcą tematów gdańskich i chętnie czytuję to co jest pisane czy tu, czy na "rzygaczach" czy w każdym dostępnym miejscu ale wybacz, skoro umieszczasz fotki i prosisz o weryfikację poprzez link kontaktowy to jest coś chyba nie ten teges.
Umieszczasz fotki i nawet się nie pokusiłeś o weryfikację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak napisałem wcześniej, fotki fajne ale opisy są do .............y
Na lata 60-69 wrzucasz fotki pętli tramwajowej na Zaspie ???
Jak to było możliwe skoro lotnisko działało do roku 1973 albo 1974.
Wielkie Przymorze zaczęto budować od ul. Piastowskiej od "morek" na obecnej Dąbrowszczaków i w kierunku lotniska.
Nr 2 i 4 to późna jesień 1964 !!!, kolejne 6, 8 , 10 i Piastowska 106 to cały rok '65.
Falowiec na Piastowskiej to rok bodaj '66, na Jagielońskiej '68, na Obrońców '70 a ostatni koło pętli to ok. '75. Skąd zatem te lata 60-te.
Nie przesadzaj z ilością wykrzykników - post się przez to "rozjeżdża" (poprawiłem).
danziger
Ostatnio zmieniony przez danziger Sro Sty 05, 2011 11:22 am, w całości zmieniany 3 razy
przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Ale proszę ze zrozumieniem. Każde zdjęcie jest weryfikowane a błędy się zdarzają nawet najlepszym więc wybacz. Jak bym nie weryfikował to bym wszystko wrzucił do jednego wora i nie przejmował się krytyką. A póki co biorę ją pod uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum