Wysłany: Nie Mar 07, 2010 4:50 pm Kompleks budynków Akademii Medycznej (Neues Krankenhaus)
O Akademii (tzn teraz Uniwersytecie) jest na Forum w kilku miejscach, ale nigdzie nie pasuje tego przypiąć.
Nie wiem czy zauważyliście, że ze zdjęć niedawno pokazanych przez Sabaotha prawie można zrobić panoramkę kompleksu...
Brakuje milimetrów i są różnice wysokości, ale jak się uprzeć...
I jeszcze od razu zauważyłem, że te okrągłe alejki, to dość szybko zabudowano (2 duże, nowsze budynki poniżej), chociaż drzewa już trochę zdążyły wyrosnąć.
Grzeeechuu pomysł doskonały Jeszcze niedawno na niektórych budynkach wisiały stare lampy..(i ja i moje dziecko spędzałyśmy w tych budynkach sporo czasu, a ja i teraz niestety)Na niektórych odziałach zachowały się stare zegary a w jednej łazience(przed remontem to było)uchwyty tak jak by hmm lamp?latarni ?pryszniców?pod sufitem haki takie malutkie na końcu rurek.Na budynkach tuz przy wejściu ślady po kulach ,kiedys znalazłam popalone szczątki H.CH dzieci z 1950.r.No a przeciez nie dawno odkryto grób masowy w miejscu gdzie teraz buduje się instytut medycyny inwazyjnej.Akademia interesowała mnie tez ze względu na to że pracował w niej W .von S.Fajnie by było gdyby więcej fotek i wiadomości umieścic ja niestety nie posiadam zadnych zdjęc (ani archiwalnych /współczesnych).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum