Nie żebym się czepiał, ale zdjęcia z wiaduktem bardziej pasowałyby do tego wątku. A poza tym przydałby jakiś komentarz odnośnie lokalizacji publikowanych zdjęć
Niemieckiego „ no abla” ale od bidy kumam bazę . A tak na boku na Forum jest tylu ekspertów , dajmy im szansę ferie się skończyły . A ja rodowity Danziger nie będę świrował i zabawiał się w mentora ponieważ topografię Gdyni znam pobieżnie . Na osłodę jeszcze dwa opatrzone zdjęcia - nie opiszę gdzie i kiedy wykonane ponieważ to wiem tylko pobieżnie .
Pozdro .
Kopiując fotki ze wszystkich możliwych forów wypadałoby chociaż podać źródło a nie grać wielkiego odkrywcę historii współczesnej,,,,
A czy można wiedzieć skąd kolega MENTOR czerpie swą wiedzę , czyż nie z owych forów .
Być może korzystam również z mądrości kolegi? A na przyszłość może by tak coś w temacie a nie (...). Gotenhafen pozostawiam koledze może by tak coś o Gdyni . Kłaniam się . Post edytowany
Dw
_________________ Jurek
Ostatnio zmieniony przez Dostojny Wieśniak Wto Mar 13, 2012 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz
Czerpanie wiedzy z innych forów to jedno, przekopiowywanie materiałów fotograficznych drugie. Zdecydowanie zalecamy podawanie źródeł cytowanych wstawek i dotyczy to nas wszystkich. W tym fragmencie swojej wypowiedzi @Martino ma rację.
Temat został założony w grudniu i powiem nieskromnie gdyby nie tych kilka fotek ściągniętych przeze mnie z netu i wrzuconych do tematu panowała by w nim jesień średniowiecza . Nie widziałem jakoś by któryś z dostojnych wszechwiedzących pochylił się nad tematem i to tyle . Po co tworzyć nowy byt skoro nie ma się do niego materiałów z prawami autorskimi (a tak na boku jestem ciekaw ile z fotek zamieszczonych na Forum jest zamieszczonych przez osoby posiadające do nich owe prawa ) . No cóż jeszcze jedna lekcja . Na przyszłość będę zamieszczać obrazki do tematów które tylko ja założyłem i jeśli nie będą poprawne politycznie to niech Admin wrzuca je na płonący stos . Kończąc pozdrawiam wszystkich . Ahoj .
Na przyszłość będę zamieszczać obrazki do tematów które tylko ja założyłem
Kto założył wątek nie ma żadnego znaczenia.
Każdy użytkownik FDG może się wypowiadać w każdym wątku, zamieszczać zdjęcia etc.
Natomiast załączając zdjęcia (niezależnie w jakim wątku) istotnie należy podawać źródło (chyba, że adres strony znajduje się już na samym obrazku - tak jak w wielu z tych, które na FDG wrzucałeś). Prawa autorskie to nie nasz wymysł, ale są jakie są. Być może "wykroczenia" przeciwko nim nie należą do rygorystycznie "ściganych" przez administrację FDG, ale nie znaczy to że taki proceder pochwalamy. A są fora, na których za coś takiego jest ban.
Na przyszłość będę zamieszczać obrazki do tematów które tylko ja założyłem
Kto założył wątek nie ma żadnego znaczenia.
Każdy użytkownik FDG może się wypowiadać w każdym wątku, zamieszczać zdjęcia etc.
Natomiast załączając zdjęcia (niezależnie w jakim wątku) istotnie należy podawać źródło (chyba, że adres strony znajduje się już na samym obrazku - tak jak w wielu z tych, które na FDG wrzucałeś). Prawa autorskie to nie nasz wymysł, ale są jakie są. Być może "wykroczenia" przeciwko nim nie należą do rygorystycznie "ściganych" przez administrację FDG, ale nie znaczy to że taki proceder pochwalamy. A są fora, na których za coś takiego jest ban.
No więc jeśli tak ustalamy to trzymajmy się tego i respektujmy owe ustalenia w stosunku do wszystkich a nie na zasadzie urażonej primabaleriny wybiórczo . Odniosłem wrażenie iż zamieszczając swoje posty bezwiednie uraziłem czyjeś ego . Nie jestem żadnym odkrywcą historii współczesnej ale widać moje wpisy spędzają sen z powiek komuś kto myśli iż wie lepiej ale milczy bo mu się nie chce .Rozumiem iż na trójmiejskich forach jest grono ludzi którzy się znają i popierają , lecz jeśli forum ma być społecznościowym nie tylko z nazwy to towarzystwa wzajemnej adoracji powinny działać bardziej finezyjnie . Kończąc proszę o konkretne postanowienie , czy wrzucamy w tematy tylko udokumentowane prawem własności lub pochodzenia fotki czy robimy to „ wybiórczo” . Z poważaniem .
A ban kojarzy mi się z bananem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum