1. Remus juz na wejściu WRZESZCZY.
2. Remus chcąc nas zachęcić do czegośtam nie zadał sobie trudu, żeby pisać poprawnie po polsku.
3. Remus na nasze posty odpowiada malo sympatycznie i zniechęcajaco.
4. Remus wystepuje w imieniu anonimów, którzy boja sie/wstydzą (?) albo nie umieją (?) sami sie do nas zwrócic, co źle wróży stowarzyszeniu.
5. Wniosek: nie warto zainteresować tą się inicjatywą.
_________________ Polemika z durniem albo chamem jest bezcelowa, najpierw ściągnie cię na swój poziom, a potem pokona doświadczeniem.
Colonel
Pierwej mówiłem po kaszebsku proszę Pana, dopiero we szkole się nauczyłem po polsku. Podzielam Pański/stwa pogląd co do stowarzyszenia, ale jeśli mnie prosi kuzyn, to dlaczego mam nie spełnić prośby, skoruż ni ma jinternetu. Pozdrawiam
Pierwej mówiłem po kaszebsku proszę Pana, dopiero we szkole się nauczyłem po polsku.
I z tego co widać nauczyłeś się perfekt, bo jak chcesz, to potrafisz coś napisać poprawnie.
Stosuj się więc do zasad języka polskiego, bo inaczej Twoja kariera tutaj zakończy się szybciej niż się zaczęła.
Kolego odpuść sobie, można sobie pomyśleć, że po prostu robisz sobie jaja, żadnych szczegółów, nawet najmniejszych, nawet o działaniach nie powiedziałeś, no może po za wyburzaniem LOTU... Jeżeli już się bierzemy za takowe rzeczy to solidnie. Nie bierz tego pytania za wścibskość, ale w jakim stopniu znasz historię miasta? Bynajmniej samego Wolnego Miasta Gdańsk... Ja mam 16 lat, więc nie dziwię się, że tak się za tę sprawę wziąłeś, gdyż ludzie w Naszym wieku często działają impulsywnie. Pomysł fajny, ciekawy, ale nic po za tym. U mnie też był takowy pomysł z przyjacielem, ale jak na razie spalił na panewce (ludzie chyba sądzą w większości, że Wolnego Miasta już naprawdę nie ma). Pozdrawiam ;).
Słuchaj, nie jestes odpowiednia osoba do zwracania mi uwagi, jezeli nie chcecie pamietac o ojczyznie to ok, konczymi z pisaniem pod tym postem, ale patriota trzeba byc, choc rozumiem, ze prawdziwych gdansczan juz prawie nie ma ;/. ogolnie trzeba byc polakiem, wszystkie ziemie sa tylko i wylacznie polsie, jest jednolity narod, bez rzadnych etnicznych czy regionalnych powiazan. pisalem o pomorzu, co by zwrocic panstwa uwage, ale widac, ze wiekszosc z was to wnukowie polskich kolonizatorow z kresow itp., ale ok . rozumiem, prawdziwych gdanszczan wysiedlona, razem z niemcami. tak juz wiec nikt po 'gdansku' chyba nie mowi itd.... niestety, ale armia czerwona i polsc zolnierze zrobili co zrobili... ( niemcy tez sie przyczynili do zniszczenia miasta). do 'uslyszeni' ;)
"jestem polakiem, a czy dumnym to sam uznasz. dumna polska."
Jak to często bywa, gdy się pojawiają kwestie pochodzenia i sprawy narodowe.
Temat zamykam, jak stowarzyszenie powstanie, chętnie odblokuję żeby porozmawiać o jego działalności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum