Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 11:52 am Sopockie inwestycje
W Sopocie też się buduje i przebudowuje.
Na początek przebudowa sopockiego dworca. Zdjęcia zostały wykonane 25 III 2013.
Zabudowania dworca przy ulicy Dworcowej jeszcze istnieją, ale zostaną wkrótce rozebrane, budynku kas podmiejskich już nie ma. Nie ma też już zieleni na skarpach przy peronie i na skwerku przy ulicy Kościuszki. Zieleń mam nadzieję wróci, ale tymczasem jej brak umożliwił widok z peronu na zabudowę miasta w tle.
IMG_0004.jpg
Plik ściągnięto 7042 raz(y) 88,56 KB
IMG_0006.jpg
Plik ściągnięto 7042 raz(y) 111,62 KB
IMG_0001.jpg
Plik ściągnięto 7042 raz(y) 95,02 KB
IMG_0003.jpg
Plik ściągnięto 7042 raz(y) 115,57 KB
_________________ Tanie nie może być dobre, drogie nie musi.
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 4:13 pm Nowe wejście na perony
Prawie ukończone nowe wejście na perony będzie też dodatkowym przejściem z al. Niepodległości na ul. Kościuszki pomiędzy ulicami Podjazd i Marynarzy.
Zdjęcie z 25 III 2013 r.
IMG_0005.jpg
Plik ściągnięto 7026 raz(y) 98,7 KB
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 1:16 am Przebudowa śmierdzącego tunelu
Tunel, a w zasadzie dawny przepust wodny pełniący obowiązki tunelu zwany przez mieszkańców zdrobniale "smrodkiem" jest rozbierany, a w jego miejsce zostanie wybudowany prawdziwy tunel. Przebudowa w zasadzie nie jest inwestycją miejską, bo jest związana z modernizacją linii kolejowej, a sam tunel jest własnością kolei, ale odbywa się na terenie miasta, a jej efekt będzie służyć mieszkańcom.
Zdjęcia z 9 i z 19 kwietnia 2013 r.
IMG_0016.jpg
Plik ściągnięto 6913 raz(y) 114,36 KB
IMG_0022.jpg
Plik ściągnięto 6913 raz(y) 116,43 KB
Dzieki Zbyszku za fotki sopockie.
Dla mnie z dala to ciekawe info.
Tym bardziej, ze za 4 tygodnie organizuje na ul. Kosciuszki roczne spotkanie klasy z 1956 roku CONRADINUM.
Przed wejściem na peron SKM od ulicy Chopina dziura w ziemi, ale coś już w niej kiełkuje (zdjęcie w załączniku).
Zabudowania dworca przy ulicy Dworcowej dzielnie się trzymają, a obecne widoki różnią się od tych wykonanych w marcu tylko nieobecnością śniegu, więc nie robiłem zdjęć.
IMG_0001.jpg 17 VII 2013
Plik ściągnięto 6451 raz(y) 119,44 KB
Wysłany: Czw Sie 01, 2013 8:18 pm Wyburzanie dworca kolejowego w Sopocie
Dzisiaj zaczęło się wyburzanie sopockiego dworca. Więcej na www.mmtrojmiasto.pl. Wrażliwych (tak jak ja) na reklamy uprzedzam, że jednominutowy film na tej stronie zaczyna się od 15- do 30-sekundową reklamą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum