Ja mysle, ze zaslepianie mozdzierzy i ARMAT (do ktorych trudniej wrzucic smieci) ma inny cel. Mozdzierze przed wojna tez byly zaslepione, a w Szwecji np. przy palacu krolewskim zaslepione sa tez armaty. Dlaczego? Nie jestem do konca pewien.
Takie zaślepki z herbem Gdańska były całkiem, całkiem...
Sabaoth napisał/a:
Mozdzierze przed wojna tez byly zaslepione, a w Szwecji np. przy palacu krolewskim zaslepione sa tez armaty.
PICT0121.JPG
Plik ściągnięto 9354 raz(y) 23,12 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
To nie jest zaślepienie - to jest zamknięcie lufy działa na czas, kiedy jest nieużywana bojowo - chodzi o to, żeby się woda nie dostała, bo potem proch zamoknie i klapa.
Albo wytłumacz w końcu co to znaczy, albo przestań tego uzywać.
heh Mam nadzieję, że język polski jest językiem zywym i chociaż zdaję sobie sprawę, że moje eksperymenty w tym kierunku nie mają szans wejść do użytku na masową skalę to mam prawo pisać jak mi się zywnie podoba skoro nie przeklinam. Wytłumaczę ci co to znaczy heh jak ty mi wytłumaczysz czemu nie masz poczucie chumoru.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum