Z facebooka (KLIK) zdjęcie "wesołego miasteczka" w miejscu późniejszego rynku na Przymorzu, a w tle "mój" falowiec przy ul. Patrice'a Lumumby (dzisiejsza ul. Jagiellońska).
Mam taką informację i jednocześnie prośbę do Was. Właśnie pracuję nad projektem dot. Przymorza. Będzie troszkę o historii, troszkę wspominków, starych zdjęć, ciekawostek, konkursy dla szkół i nie tylko, gra miejska i parę innych atrakcji. Powstaje właśnie blog projektu, identyfikacja graficzna, zbieram sponsorów. Ruszamy w kwietniu.
Moja prośba. Czy mogę liczyć na Wasze wsparcie fotograficzne, sentymentalne? Czytałam niesamowite wspomnienia, ciekawostki z życia i na temat tych okolic. Chciałabym się posiłkować Waszą wiedzą, oczywiście za Waszą zgodą.
Coś dużo miejsc parkingowych zajętych jak na tamte czasy.
My mieszkaliśmy w falowcu przy ówczesnej Rokossowskiego w latach 1975-80 i parkingi wyglądały podobnie. Naszą Syrenkę 105 lux kupiliśmy w 1980, ale byliśmy raczej zapóźnieni
Absolutnie nie. Citroen "belgijka" nie miał koła zapasowego gołego, na wierzchu. Chyba, że "dekiel"zginął. Bo kształt budy trochę faktycznie przypomina Cytrynę.
Ostatnio zmieniony przez Piotr Sro Lut 25, 2015 4:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
No kurcze, mogę się podpisać. To UBecka cytryna tylko troche niekompletna.
Niestety to nie to.
Wprawdzie na przedstawionej fot. trudno rozpoznać drobne szczegóły, lecz te trzy inne w Citroenie dają się łatwo dostrzec:
- linia zejścia tyłu kabiny pasażerskiej bez tak znacznego załamania przy styku z bagażnikiem.
- grzbiet tylnego błotnika przebiega znacznie bliżej linii dolnej krawędzi okien w drzwiach.
- płynny wykrój tylnej części błotnika tylnego.
Proponuję porównać z MB.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum