Czy ktoś z Was ma może orientację w temacie oliwskiej ulicy Kwietnej? Są tam dwa ceglane domy, jeden jako taki a drugi jedną nogą w grobie. Zamurowane okna, wysiedlony, dewastacja przydomowego wybiegu. Kwietna w tej chwili to trochę żulernia, ale domy te są wiekowe i tworzą oliwski historyczny klimat. A wygląda na to, że pójdą do wyburzenia.Może ktoś z Was coś wie, coś słyszał, co się tam szykuje?
P.S.- właśnie montują ostatni już kawałek wiaduktu na skrzyżowaniu na wylocie ze Słowackiego we Wrzeszczu.
Bardzo fajne zdjęcia. Zazdroszczę możliwości technicznych i umiejętności. Mieszkam niedaleko i zaglądam w różne krzaki, stąd jestem ciekawa co i jak z tym terenem.
Bardzo fajne zdjęcia. Zazdroszczę możliwości technicznych i umiejętności. Mieszkam niedaleko i zaglądam w różne krzaki, stąd jestem ciekawa co i jak z tym terenem.
Dodałem do tych fot możliwość ich powiększenia... Polecam:)
Okolice ulic Kwietnej i Świerkowej to całe moje dzieciństwo. No może nie całe, tylko pół Na Świerkowej mieszkała moja babcia. Żeby tam dotrzeć za każdym razem trzeba było przejść kawał Kwietnej.
Kwietna była żulernią odkąd pamiętam, czyli od końca lat 80. Oba domy pamiętam doskonale. Z opowiadań rodziców wiem, że była to dość niebezpieczna okolica.
Jeszcze jedna uwaga. Dom, o którym mowa, ma numer 32. Na ul. Kwietnej nie ma numeru 86 Kilka fotek omawianego domu znajduje się u Kosycarza: http://kfp.pl/page,szukaj...m&lata=&x=0&y=0
Wiesz, przejdę się i sprawdzę i jeśli to prawda to się zastanawiam z kolei jaki dom na numer 86, albo 68? I skąd to mi się akurat tak zakodowało. No nie ważne, grunt, że wiadomo o co chodzi Liczy się przesłanie ........ w tej kwestii na szczęście
Smutnym finałem kończy się żywot ponad stuletniego budynku przy ul. Kwietnej 32. Być może po jego rozbiórce, atrakcyjna działka znajdzie chętnego nabywcę.
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum