_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
"Prasa kłamie!" - jak się okazuje to hasło sprzed kilkudziesięciu lat nadal jest aktualne.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
No to - biorąc pod uwagę, fakt, że zaglądają tu także "niefachowcy" to może warto udzielić paru informacji w tzw. temacie. Niekoniecznie tutaj, może w innym watku.
Prawda????????????????
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
No to - biorąc pod uwagę, fakt, że zaglądają tu także "niefachowcy" to może warto udzielić paru informacji w tzw. temacie. Niekoniecznie tutaj, może w innym watku.
Prawda????????????????
Ale o czym? o tym że między Mariackim a kaplicą jest plebania, a nie Ławy mięsne? czy o tym, że Ławy powstały z górą 300 lat wcześniej niż owa kaplica? a może o tym że Monika Kasprzak nie ma na imię Małgorzata?
Wybacz, ale wyobrażałam sobie, że od czasu do czasu "puścisz farbę" co sie dzieje na "wykopkach" - tak jak to robiła "Warszawka". Trudno jest latać i za każdym razem prosić o wstęp i zawracać głowę ludziom tam pracującym. mam nadzieję, że teraz wiesz o co mi chodzi. Bo chyab zrozumiałeś, ze enuncjacje prasowe to był tylko pretekst do ruszenia sprawy, o której kiedyś wposminałam, że bardzo mi zależy na wejściu na teren, i posłuchaniu. Nawet o bzdurach - według kopiących.
* * *
sorry ale to co wiedziałem napisałem pod koniec sierpnia tutaj, a od tego czasu z tego co wiem nie wydarzyło się zbyt wiele - rutynowe odgrzebywanie piwnic.
Przepraszam Was Panowie za brak odzewu - nie zaglądałam tu czas jakiś...
Jestem zainteresowana wszystkim:)
Nawet zwykłym odgrzebywaniem piwnic:) i wybraniuem się tam:) Łykam wszystko.
Musiałam "missnąć" opis z sierpnia. Właśnie doczytałam. I tymbardziej piszę się na taki wypad!!!!!
i oczywiście już z góry sie na to cieszę!
* * *
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum