Wagon silnikowy serii 104-125 z wagonem doczepnym mija dzisiejsze skrzyżowanie al. Grunwaldzkiej z ul. Do Studzienki i wspina się w stronę dawnego rynku 🚋
📸fot. ze zbiorów Sigurda Hilkenbacha (zdjęcie z książki "Tramwajem przez Gdańsk")
Na zdjęciach w poprzednim poście, po lewej stronie widać chyba (wkrótce rozebraną) kamienicę przy Grunwaldzkiej 19, a w głębi, przesłoniętą drzewami, zachowaną do dziś podwójną kamienicę nr 26-28.
Jeżeli to nr 34, to na przeciwko chyba będzie większy niż 19.
A chłopaki szuflują już na całej, nowej szerokości Grunwaldzkiej.
To są zdjęcia z NAC, w tej serii jest więcej fotek z przebudowy ulicy
_________________ Co to ja miałem w tej puszce ... ?
Faktycznie chyba większy numer niż 19, ale dla tego odcinka mam za mało materiałów poglądowych.
Tak sobie myślę, że wąska jezdnia ul. Miszewskiego jest chyba przed słupem ogłoszeniowym. Czyli oni szuflują już na wysokości późniejszego Domu Książki (ale oczywiście dziś w tym miejscu jest szeroka jezdnia Grunwaldzkiej w kierunku Oliwy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum