Zapraszam do Akademii (tym razem Wydział Kolejnictwa) - udało mi się zaskoczyć samego prof. Zoppotera
Przyznaję, w życiu bym nie wiedział o tej płaskorzeźie... O parowozie marki Adler owszem wiedziałem wcześniej Jak również o samochodach marki Adler, ale nie sądzę, żeby gdzieś w Gdańsku była płaskorzeźba Aldera Trumpha na ten przykład Zresztą kto to wie...
Maszyny, jak rowniez pojazdy w przeciwienstwie do roznych postaci mitycznych (znaczy sie istniejacych tylko w wyobrazni tworcow) raczej rzadko pojawiaja sie na plaskorzezbach. Ktos wie dlaczego?
Mam takie pytanie czy ta fasada nie została zniszczona podczas wojny , czy też zrekonstruowano ją ( w sumie takie przemysłowe płaskorzeźby pasowałyby do nowego "robotniczego ustroju" )
Mam takie pytanie czy ta fasada nie została zniszczona podczas wojny , czy też zrekonstruowano ją ( w sumie takie przemysłowe płaskorzeźby pasowałyby do nowego "robotniczego ustroju" )
Robotniczy ustrój nie generował wizerunków parowozów o sto lat wcześniejszych i to na dodatek niemieckich...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum