http://www.grodzisko.pl/
Było, ale link wart przypomnienia - ponieważ zawartość strony praktycznie wymieniona na nową (na szczęście starą mam zarchiwizowaną na "twardym" ).
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Strona nie ma nic wspólnego z Gdańskiem, ale każdemu może się przydać znajomość liczby Pi z dokładnością do miliona miejsc po przecinku, na przykład przy obliczaniu obwodu albo pola powierzchni ronda:
Tak to jest, jak się korzysta z dzieł niektórych "popularyzatorów". Miejsce "odegrało niezwykłą rolę w historii miasta Gdańska", ale jedyna informacja, kiedy to było, brzmi "Dawno, dawno temu, przed wiekami, kiedy na świecie istniało jeszcze Dobro i Zło". A moze starczyłoby zajrzeć choćby tutaj i już by było wiadomo, od kiedy do kiedy ta szubienica funkcjonowała?
No cóż - Samp trafia do bardzo określonego typu czytelników - którym to co pisze wystarcza, bo jest dostatecznie tajemnicze i interesujące, a zweryfikować jego rewelacji ani chcą ani mogą.
Z takiej "linki" to Bassa by się ucieszyła w Stowarzyszenia, fundacje i inne organizacje -wątek dla Bassy.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum