Wysłany: Pon Mar 07, 2005 11:36 pm napisy "z szuflady"
Witam. Jako "nowy" wkupię się na początek kilkoma zdjęciami z archiwum. Kiedyś tropienie starych napisów i śladów historii bylo moja prawdziwą pasją. Nie realizuje jej niestety od dlugiego czasu, a zgromadzone zbiory rozpierzchly się przez wlasne zaniedbanie bądz zapominalstwo, przy okazji wystaw, badz publikacji w prasie... Na szczęście klisze (gdzieś ) mam....Prezentuję to co znalazlem dziś...po pobieżnym zapoznaniu się z wątkiem i galerią Mikolaja śmiem twierdzić, że chyba ich jeszcze nie bylo.. a jeśli byly to zobaczcie je z mojej perspektywy ;) -PS, sorry za jakość, to skany zdjęć wykonanych w polowie lat.90tych, nie wiem ile z objektów na nich przedstawionych jeszcze istnieje ;) może ktos sprawdzi i zamieśći uaktualnioną wersję ;) pozdrawiam
Mariacki.jpg poludniowa ściana Bazyliki NMP
Plik ściągnięto 11887 raz(y) 55,38 KB
NEUSALZ 24.jpg Wrzeszc ul. Dylinki
Plik ściągnięto 11887 raz(y) 69,68 KB
Hydrant.jpg Przymorze ul.Dąbrowszczaków
Plik ściągnięto 11887 raz(y) 74,53 KB
PASEWALK 2.jpg na ulicy Wiosny Ludów, przed ostatnią posesją
Plik ściągnięto 11887 raz(y) 68,03 KB
PASEWALK 1.jpg podwórko przy ulicy 3.Maja [Budynki przy Bledniku]
Plik ściągnięto 11887 raz(y) 72,18 KB
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
Czuję się zaszczycony, dzieki ;) pokazalem kanaly, gdyż calą kolekcję malowidel, reklam i napisów odnalazlem dziś w Galerii Dawnego Gdańska. To chyba jedyne które się nie powtarzaja z juz zamieszczonymi
należy się więc sprostowanie z mej strony....faktycznie-na odwrocie zdjęcia mialem opis "ul.Dylinki", ale Dylinki jest na Zamcysku...a nie we Wrzeszczu, a przez mglę pamietam że bylo to gdzieś przy Akademii, wiec pewnie chodzi o Dębinki....przepraszam za zamieszanie, jeśli ktoś szukal...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum