Wysłany: Wto Maj 24, 2005 10:38 am Złota lista FDG
Tak sobie palnęłam tam o "złotej liście", ale może by tak ją zrobić naprawdę? Wiadomo - łatwiej skrytykować pałac niż wybudować klozet - ale skoro nawet miejskie konkursy architektoniczne nie potrafią wyłowić pożądanych kierunków w nowej gdańskiej architekturze, to może my spróbujemy, zamiast tylko krytykować wszystko, co się tylko pojawi?
Mi też się podoba Manhattan.
A z "mieszkaniówek" (nie bijcie) te nowe bloki przy Pasie Startowym na Zaspie.
Z elementów kamieniczkopodobnych - niektóre części Stągiewnej, zwłaszcza to patio wewnątrz, ale całość jest taka jakaś plastikowa, może jak się przykurzy i coś powstanie dookoła, to się jej polepszy
No ja oczywiscie za Krzywym Domkiem... niepospolici abs II Lo maczali palce! Ale też- za projektami przebudowy/dostosowania szkól na al Legionów na prywatne uczelnie dziennikarskie ,nauki jezyków i internetu...,hal w browarze-na szkołe filmową,stołowki tam-na olśniewajacy klub kultury (z warsztatami dla Wrzeszczan..)wszystkie partery w firtlu Wajdeloty-al Legionów-na galerie i art,bijou....takie Montparnasse...z pracowniami na mieszkalnych poddaszach!
Impresski -kameralne i MoCarta na Kuźniczkach...
Kultura wysoka-do Wrzeszcza!I zadnych odpustów i żadnych karuzeli...;-))To moze zostac w Sródmiesciu!
Hih.No co,pomarzyc nie mozna????W lipcowym zapachu jasminów i lip wrzeszczanskich?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum