Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Dom Żagiel na Przymorzu
Autor Wiadomość
Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 8:48 pm   

Czyżby Lastadia? Misie bardzo, nareszcie jakaś większa mieszkaniowa inwestycja w centrum!

Gdanszczanin 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 8:57 pm   

Lokalizacja jest bardzo dobra może ożywi wreszcie tą część miasta, jakby jeszcze odbudować spichlerze po drugiej stronie ...

Odyseusz 
Odyseósz

Wysłany: Wto Maj 24, 2005 12:42 am   

Jest nadzieja, że za Invest Komfortem pójdą inni. Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądała by motława w tej okolicy gdyby jeszcze wyremontować i odbudować spochrze oraz porobić zwodzone mosty tak jak to kiedyś obiecywano. :) To byłoby naprwdę coś w skali całego kraju. Ehhh.

wrangla 
co to w ogóle jest za nick...

Wysłany: Pon Maj 30, 2005 1:51 am   Marina Primore już w ofercie

Cytat:
Oferta kompleksu mieszkaniowego Marina Primore do sprzedaży będzie wprowadzona w czerwcu 2005r. Jako pierwszy będzie realizowany budynek KOGA.

Marina Primore to ogrodzony kompleks mieszkaniowy o niebanalnej architekturze. Kolejne, oryginalne budynki noszące nazwy najpiękniejszych żaglowców - Koga, Fregata, Karawela i najwyższy z nich przypominający żagiel - Galeon tworzyć będą morski klimat osiedla.

rispetto 

Wysłany: Pon Maj 30, 2005 8:34 am   

Odyseusz napisał/a:
Jest nadzieja, że za Invest Komfortem pójdą inni. Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądała by motława w tej okolicy gdyby jeszcze wyremontować i odbudować spochrze oraz porobić zwodzone mosty tak jak to kiedyś obiecywano. :) To byłoby naprwdę coś w skali całego kraju. Ehhh.

Dziwi mnie, że miasto nie egzekwuje od inwestorów takich "wiązanych" transakcji. Przykładem może tu być rekonstrukcja węzła Karczemki, przy któej uczestniczyła IKEA i jeśli część budowy, w której ona uczestniczyła już dawno jest ukończona, to część, za którą odpowiedzialne jest miasto nie jest skończona do dzisiaj (prawie rok poślizgu).
Czy taki Invest Komfort nie mógłby np. wyremontować okolicznych ulic za prawo zakupu tak atrakcyjnej działki???
...........................................

Sabaoth 
Zachodni Prusak

Wysłany: Pon Maj 30, 2005 9:03 am   

Cytat:
Czy taki Invest Komfort nie mógłby np. wyremontować okolicznych ulic za prawo zakupu tak atrakcyjnej działki???

Nie wiem, jak jest w tym konkretnym przypadku, ale podejrzewam ze mechanizm jest zawsze podobny - pieniadze, ktore powinny isc na dostosowanie otoczenia trafiaja w postaci zalacznikow do umowy przetargowej do kieszeni osoby podejmujacej decyzje o rozstrzygnieciu konkursu lub wydaniu pozwolenia. :%

rispetto 

Wysłany: Pon Maj 30, 2005 9:05 am   

Sabaoth napisał/a:
Nie wiem, jak jest w tym konkretnym przypadku, ale podejrzewam ze mechanizm jest zawsze podobny - pieniadze, ktore powinny isc na dostosowanie otoczenia trafiaja w postaci zalacznikow do umowy przetargowej do kieszeni osoby podejmujacej decyzje o rozstrzygnieciu konkursu lub wydaniu pozwolenia. :%

Sorry. Spałem dzisiaj 3 godziny i mnie poniosło :% :hihi:
...........................................

Sabaoth 
Zachodni Prusak

Wysłany: Pon Maj 30, 2005 9:07 am   

rispetto napisał/a:
Sabaoth napisał/a:

Sorry. Spałem dzisiaj 3 godziny i mnie poniosło :% :hihi:

To znaczy, tak powinno byc i jest w wielu miejscach na swiecie, a Polska jest takim biednym krajem, na dorobku, ze jeszcze nie mozemy sobie na to pozwolic :II

Odyseusz 
Odyseósz

Wysłany: Pią Cze 10, 2005 7:26 pm   

E tam, nie jest jeszcze tak źle. Drugi koniec trasy Słowackiego przebuduje ECE, wielkie centrum handlowe na terenach Fazera. Jeszcze trzy hipermaktety przy słowackiego i wybudują całą drogę heh. :D

Odpowiedz do tematu