Coś dla miłośników zodiaków, horoskopów i czytania z gwiazd.
W ramach ćwiczeń Excela pokusiłem się o poniższe zestawienie czołowych pisarzy (pierwsza 20-tka):
Koziorożec: Marek Z, bassa, Makabunda, Pietrucha
Wodnik: Marcin, Grün
Baran: lusinek1, Sabaoth, rispetto
Byk: danziger, lucy
Bliźnięta: Kasia_57, Zoppoter, Petelka, Mikołaj
Rak: parker
Lew: Corzano
Panna: pumeks
Waga: seestrasse
Mam nadzieję, że nie naruszam zbytnio Waszej prywatności, bo teraz przecież już wszystko o Was wiadomo.
I na zakończenie wizualizacja znaków w nieco innej formie.
Nie, testowałem jednoczesne wykorzystanie funkcji JEŻELI, WYSZUKAJ.PIONOWO i FRAGMENT.TEKSTU w Excelu. Muszę trenować, by utrzymać formę, a wdzięczne zadania sam sobie wymyślam.
Taaaak, interesujące. Czy zauważyłeś jakieś statystyczne prawidłowości, np. średnia dzienna ilość postów a znak zodiaku, albo najwcześniejsza godzina logowania a data urodzenia?
Taaaak, interesujące. Czy zauważyłeś jakieś statystyczne prawidłowości, np. średnia dzienna ilość postów a znak zodiaku, albo najwcześniejsza godzina logowania a data urodzenia?
Przećwiczę to przy innej okazji.
Rzuca się jednak w oczy, że urodzeni w pierwszej połowie roku zdecydowanie tu dominują.
Zoppoter napisał/a:
Ciekawe, kiedy ta wizualizacja trafi przypadkowo do avatarów...
Bo postacią z tej klasyfikacji się jest przez całe życie, to tak jak z horoskopem
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum