Od kilku lat usilnie zabiegaliśmy, aby w Gdańsku ustawić pomnik poświęcony tym wszystkim znanym i nieznanym marynarzom, rybakom, żeglarzom i pasażerom, którzy w tysiącletniej historii portu gdańskiego wypłynęli z niego na morze i nigdy już nie powrócili.
Co ma z tym wspólnego "Heweliusz", który wypłynął w ostatni rejs ze Świnoujścia
proponuje utworzyc Obywatelski Komitet Budowy Pomnika
a po co?
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Ja mysle,ze wielu byloby chetnych ,ktorzy chcieliby widziec ten pomnik a co za tym idzie chetnie by pomogli,tak a propos na stronie rzygaczy nie ma skali porownawczej tego pomnika (wiem,zaraz ktos mi powie,ze to pomnik wirtualny to wiem )ale na pewno ten kto projektowal ten pomnik mial jakas wizje co do wygladu koncowego (wysokosc, szacowany koszt itp.).Czy sa jakies dane?
_________________ "...robala co mnie zzera wciaz zalewam sam..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum