Gdańsk - Oliwa ale jak dla mnie nie wygląda to za bardzo na Oliwę. Napis na pocztówce daje jeszcze więcej do myślenia: Danzig - Kaisertal vom Bischofsberg aus gesehen. Ja tego jakoś nie mogę umiejscowić, może to wina wczesnej godziny?
No wlasnie! Ale ten budynek na wzgorzu do niczego minie pasuje Moze to Stolzenberg? Podobnie z tym charakterystycznym budynkiem na pierwszym planie i wieza (?) poo lewej stronie. Jesli to Gdansk badz okolice, gdzie to moglo byc? Wrzescz i Oliwa raczej odpadaja, tam gdzie byla taka gesta zabudowa wzgorza byly zalesione, a na wioske to raczej nie wyglada. Pierwsze moje skojarzenie to okolice Sandgrube i Schwarzes Meer, bez jakiegos konkretnego kierunku, a moze to odwrotna strona Hagelsberg?
A co z tym podpisem? Czy to moglby byc jakis widok z Biskupiej Gorki (jako jedyne kierunki dopuszczam poludnie lub zachod), tam bylo cos, co nazywalo sie Bischofstal.
Ja bym się czepił tego budynku na wzgórzu, jest dosyć charakterystyczny, ale z niczym mi się nie kojarzy. I ta wieża po lewej baszta to nie jest więc co, kościół? A może to nie jest Gdańsk? Tylko podpis wprowadza zamieszanie bo na widok z Biskupiej to raczej nie wygląda. A Chełm? Sorry, głośno myślę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum