Źródłem inspiracji dla planu architektonicznego i wystroju stała się wioska rybacka, a całość wieńczy efektowna, wysoka na ponad 20 metrów latarnia morska. Projekt wykonano przy współpracy Centralnego Muzeum Morskiego. Wewnątrz budynku wisi osiem plansz przedstawiających historię polskiego latarnictwa.
Niech inni patrzą i się uczą jak się sklepy buduje. Nie dość ze od zewnątrz miło dla oka (zwłaszcza wieczorem - iluminacje), to na dodatek w środku nie zapomniano o detalach. Jak byłem na otwarciu to żonę wysłałem na zakupy a sam cieszyłem oczy
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Źródłem inspiracji dla planu architektonicznego i wystroju stała się wioska rybacka
Ciekawe która.
Jak to która?
Skandynawska...
PICT0098.JPG
Plik ściągnięto 10051 raz(y) 22,41 KB
PICT0141.JPG
Plik ściągnięto 10055 raz(y) 26,94 KB
PICT0143.JPG
Plik ściągnięto 10055 raz(y) 32,74 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Jeszcze nie, ale skoro inwestor chce docelowo zainwestować 30mln Euro, to pewnie w 3mieście powstanie więcej reklamowych latarni. A jeśle będzie tak jak teraz stawiał w popularnych miejscach, to ludziska zaczna się umawiać pod latarniami ;)
Witam! Widzę żę wątek się rozrosł podczas mojej nieobecności. bardzo podoba mi się -sadząc po zdjęciach- to centrum handlowe i nie mma nic przeciwko takim latarniom reklamowym-to lepsze tradycyjne słupy:) Ktoś wspomniał tu o nocnych iluminacjach. ta latarnia sprzed centrum naprawdę świeci o zmierzchu? Pozdrawiam wszystkich!
Witam! Widzę żę wątek się rozrosł podczas mojej nieobecności. bardzo podoba mi się -sadząc po zdjęciach- to centrum handlowe i nie mma nic przeciwko takim latarniom reklamowym-to lepsze tradycyjne słupy:) Ktoś wspomniał tu o nocnych iluminacjach. ta latarnia sprzed centrum naprawdę świeci o zmierzchu? Pozdrawiam wszystkich!
to ona jest podświetlana ;)
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum