Jeśli można to zacytuję klasyka tego forum "Mniejsze zło jest też złem."
Pod warunkiem, że istnienie kamer na zabytkowym i wyjątkowo narażonym na niszczenie przez wandali terenie wrzuca się do kategorii "zło"..
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
... a za 80 lat grupa zapaleńców będzie poszukiwała śladu kamery na Żurawiu. Jaka będzie radość jak odnajdą prostokątny cień i cztery dziurki, może jakiś kabelek ( ślady mistycznej kuli). Być może postarają się o rekonstrukcję ...
Mam pytanie techniczne. Do kogo skierować pismo w tej sprawie (właśnie skończyłem pisać)? Czy jest za to odpowiedzialny Wojew. Kons. Zabytków czy moze jest ustanowiony w Gdańsku jakiś kopnserwator miejski? Pytam bo Wawie jest takich dwóch jegomościów.
_________________ "Czyny niezaistniałe wywołują często katastrofalny brak następstw"
W Gdańsku "miejski konserwator" zajmuje się tylko obiektami będącymi własnością gminy - zdaje się, że Żuraw nie jest. Więc zostaje ci zaadresować pismo:
Dr Marian Kwapiński
Pomorski Wojewódzki Konserwator Zabytków w Gdańsku
ul. Kotwiczników 20
80-881 Gdańsk
Raczej to co ma nie dotrzeć to nie dociera. Rok temu jedna z warszawskich prarafii wysłała do konserwatora zabytków list w sprawie jakiejś tam przebudowy i jak się okazało taka korespondencja nie wpłynęła do tej pory. Na nich nie ma siły. Jak się osobiście nie zaniesie i nie złoży do książki podaawczej pilnując by paniusia wpisała sygnaturę to potem tak to wygląda.
Rozumiem pumeksie, że przy okazji zagadnąłeś Kwapińskiego na temat tego szkaradzieństwa? Można poznać jego opinię? Jest jego wielkim zwolennikiem czy też ogromnym zwolennikiem?
_________________ "Czyny niezaistniałe wywołują często katastrofalny brak następstw"
Sorry ale nie napiszę tutaj tego, co mi powiedział, bo byłby to przeciek - on jest osobą urzędową i jako taka wypowiada się oficjalnie, a nie na forach dyskusyjnych za pośrednictwem znajomych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum