Witamy lgh1-Pawle serdecznie na Forum Dawny Gdańsk.
I zapraszamy do dyskusji - o najnowszej historii Gdańska, jak i tej "starszej".
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Mam na imię Robert i mieszkam w Kwidzynie. Od wielu lat interesuję się historią Powiśla i okolic. Szczególnie interesuje mnie przebieg granicy Wolnego Miasta Gdańsk i związanego z tym oznakowania granicznego. Mam nadzieję dowiedzieć się na tej stronie o jakiś nowych faktach dotyczących tego zagadnienia.
Hej, moze to nie odpowiednie forum na to co Wam chce pokazac, bo "przywitalem" sie juz z Wami dawno, ale....
Jutro rozpoczynaja sie WM w Niemczech.
Dlatego chce Wam pokazac, ze nie tylko pilkarze czekaja na kibicow, ale takze ktos inny....
Plakat ten, ktory MOZECIE ZOBACZYC W MOJEJ GALERII, jest ogromnych rozmiarow, wisi na oficjalnym Burdelu w Kolonii, a napis glosi: "Caly swiat w goscinie u przyjaciolek (kolezanek)"
Jak pewnie wiecie, oficjalne motto WM to: "Caly swiat w goscinie u przyjaciol".
Pozdrawiam
_________________ Danzig (Gdańsk), it's where my story begins... W Gdańsku się wszystko rozpoczęło...
"Tak, jeśli mam żyć szczęśliwie
to musi to być tylko w Gdańsku"
(czy aby na pewno??)
Witaj Robercie na FDG...
Mamy nadzieję, że jak my "gdańskimi" - tak Ty "kwidzyńskimi" pasjami z nami się podzielisz.
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 11:17 am Jestem z Gdanska ...
Jestem z Gdańska , urodziłem się w roku 69 ubiegłego stulecia Wrzeszcz , a dokładnie
okolice ul. gen. de Gaulle'a to całe moje dzieciństwo i kawał dorosłego życia .
Obecnie mieszkam na Ujeścisku . Nie jestem wielkim znawcą Gdańska , ale lubię czytać
o jego historii i "robić mu zdjęcia" ...
Kalinowski 11 - witaj (oficjalnie) na Forum Dawny Gdańsk.
Większość z nas przygnały tu takie same powody jak Ciebie... miłość do Gdańska.
I miej się na baczności bo jeszcze nieraz możesz zostać zaskoczony żartami na forum...
Witam forumowiczow dawnego Gdanska. Jestem nowym uzytkownikiem forum i jeszcze swiezym mieszkancem Gdanska (ze studiami ok. 6 lat), ale zdazylem juz pokochac to miasto. Czesto odwiedzam Srodmiescie i wyszukuje pozostalosci dawnych budowli. Niestety obserwuje rowniez to co odbywa sie na masowa skale w mojej rodzinnej Bydgoszczy - degradacje XIX-wiecznych kamienic, ktore nie ciesza sie widocznie uznaniem konserwatorow.
Pozwolilem sobie rowniez, korzystajac z dostepnej literatury i Wikipedii stworzyc "Wirtualny Przewodnik po Gdansku", ktory mozna sciagnac z mojej stronki www.dagiel.pl . Bede wdzieczny za korekcje bledow i ewentualne podpowiedzi. Z pewnoscia programowi przydalyby sie lepsze zdjecia - moze kiedys znajdzie sie kilku pasjonatow z umiejetnosciami fotograficznymi i wspolnie stworzymy ciekawszy program.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum