Byliśmy razem z Danzigerin i fociliśmy, ale analogowym aparatem, więc zdjęcia będą za dłuugi czas. Ale widziałem jeszcze kilku innych użytkowników FDG, którzy focili.
A cała wycieczka niestety niezbyt udana - spodziewałem się większych atrakcji - nie zobaczylismy wnętrz browaru, a tego co widzieliśmy z zewnątrz też nie było zbyt dużo. Do tego komentarz przewodnika był jak dla mnie zbyt ogólny - aż się prosiło, żeby po browarze oprowadzał ktoś, kto go na prawdę znał.
Za to część wstępna, czyli "wykład" o historii browaru, była zdecydowanie za długa (trwała ponad godzinę, a samo zwiedzanie - jakieś 15 minut) i za nudna (do tego stopnia, że niektórzy nie zdzierżyli i wyszli zanim doszło do właściwego zwiedzania). W dodatku dzięki kłopotom z nagłośnieniem dużej części "wykładu" nie było słychać...
Do tego komentarz przewodnika był jak dla mnie zbyt ogólny - aż się prosiło, żeby po browarze oprowadzał ktoś, kto go na prawdę znał.
Ciesz się, że słyszałeś przynajmniej tyle. Ja chciałem się trochę porozglądać i szybko okazało się, że tempo wycieczki jest dla mnie za szybkie. Ostatecznie jedna z pań organizatorek miała pretensje m.im. do mnie, że "się rozchodzimy", a szliśmy dokładnie tą samą trasą, tyle że uważniej.
Cytat:
Za to część wstępna, czyli "wykład" o historii browaru, była zdecydowanie za długa
Z chęcią ten wykład bym gdzieś przeczytał, ale jego prezentacja w tym miejscu i czasie, w jakim był wygłoszony był pomysłem złym, co zaowocowało tym, że połowa ludzi zrezygnowała z wycieczki.
Innym minusem niepotrzebnego przedłużania przemów było chowające się słońce (długie cienie, zbyt ciepłe kolory), co sądząc po ilości fotoamatorów, miało dla wielu znaczenie.
Cytat:
trwała ponad godzinę, a samo zwiedzanie - jakieś 15 minut
Wiedziałem niektóre osoby, które wykonały zdjęcia w obszarze zakazanym, dla mnie niestety zabrakło bateryjki i nie mogłem za dużo po focić oczekuję dalszych zdjęć
Też spodziewałem się trochę więcej zobaczyć
Na pytanie czy zdjęcia pokazane w parku Kuźniczki będą opublikowane w Internecie usłyszałem w odpowiedzi o problemie praw autorskich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum