Wysłany: Sro Paź 04, 2006 4:22 pm Rewitalizacja Dolnego Miasta
Kilka dni temu obserwowałem się walające po chodnikach pozrywane plakaty w strzępkach i nie mogłem się doczytać kiedy i gdzie, aż tu dzisiaj wychodzę sobie w południe z synem na spacer, a tu:
Luanda, gdybys mogl referowac co sie dzieje w sprawie-bylabym bardzo wdzieczna :-) Co prawda na konsultacje wysylam umyslnego,ale wiadomo jak jest.Rewitalizacja dzielnicy lezy mi na sercu,od niedawna jestem Twoja wirtualna sasiadka.
Pozdrawiam,Furya
Badanie socjologiczne - akcja punkty uliczne odbędzie się w dniach 4,5 i 6 października w godz. 13.00 - 18.00 oraz 7 i 8 października, w godz. 9.00 - 14.00.
W dzielnicach: Nowy Port [ul. Wolności, w pobliżu skrzyżowania z ul. Marynarki Polskiej] oraz Dolne Miasto [ul. Dolna] zostaną rozstawione tzw. punkty uliczne - stanowiska wyposażone w namiot, stół i krzesła oraz materiały służące do realizacji badania socjologicznego. Zatrudnieni studenci będą realizować badanie ankietowe - będą zbierać wypowiedzi mieszkańców na temat ich wizji rozwoju dzielnicy. Ponadto będą zadawać pytania dotyczące słabych i mocnych stron dzielnicy, jak również szans i zagrożeń dla jej rozwoju.
Etap 2 - Spotkania Konsultacyjne
W dniach 17.10.2006 [Nowy Port - szkoła nr 55, ul. Wolności 6a, godz. 17.30] i 20.10.2006 [Dolne Miasto - szkoła nr 65, ul. Śluza 6, godz. 17.30 ] odbędą się spotkania konsultacyjne. Mieszkańcom zostaną zaprezentowane wyniki akcji punkty uliczne - zostaną przedstawione wyniki badania ankietowego. Ponadto odbędzie się prezentacja propozycji działań rewitalizacyjnych. Mieszkańcy ocenią ww. propozycje. Zaplanowano dyskusje na temat prezentowanych rozwiązań oraz badanie ankietowe dotyczące omawianych na spotkaniu propozycji. Władze miasta i pracownicy Urzędu Miasta i miejskich jednostek organizacyjnych otrzymają w ten sposób konkretną informację zwrotną na temat: Czy przygotowywany plan działań rewitalizacyjnych odpowiada potrzebom mieszkańców? Czy go akceptują? Wszystkie wypowiedzi mieszkańców będą rejestrowane. Posłuży to szczegółowej analizie, która zostanie dokonana w terminie późniejszym. Na koniec mieszkańcy zostaną poproszeni o zabranie do domów specjalnie przygotowanych Formularzy Pomysłodawców i odesłanie ich do Biura Rozwoju Gdańska, pocztą elektroniczną lub tradycyjną.
Etap 3 - Spotkania indywidualne z Pomysłodawcami
Na podstawie zebranych Formularzy Pomysłodawców zostaną skatalogowane obecne i potencjalne inicjatywy w dzielnicy. Następnie odbędzie się cykl spotkań indywidualnych z Pomysłodawcami. Podczas tych spotkań zostaną przeprowadzone pogłębione wywiady. Będą dotyczyły samych Pomysłów, jak również ewentualnych barier dla ich realizacji i potrzeby wsparcia, w tym również ze strony Gminy Gdańsk. Powstanie Baza Pomysłów oraz stosowny raport, zawierający również propozycję szkoleniowo - doradczą dla Pomysłodawców.
Na tej podstawie zostanie stworzony mechanizm merytorycznego wsparcia dla Pomysłodawców. Planowane jest doradztwo i szkolenia, realizowane w oparciu o dofinansowanie ze źródeł zewnętrznych, w tym np. z Europejskiego Funduszu Społecznego.
Horyzont czasowy działań w ramach III etapu:
* realizacja wywiadów pogłębionych z Pomysłodawcami - do 30 stycznia 2007,
* sporządzenie stosownego raportu - do 28 lutego 2007, realizacja działań szkoleniowych i doradczych - proces ciągły realizowany wg osobnego harmonogramu - od 1 marca 2007.
hahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaahahhahaahahahahaha
przecież to kiełbasa wyborcza, nie ma koncepcji, nawet nie są prowadzone wstępne rozmowy,tylko był wstęp do wstępu, Miasto tak naprawde się tym nie interesuje, ta ekipa stawia na drogi, believe me [/fade]
Umyslny, wyslany na spotkanie konsultacyjne , doniósł ze najwazniejsza sprawa dla wiekszosci przybylych ludzi starszych , nosicieli specyficznych nakryc glowy bylo zburzenie budynku na ulicy Ułańskiej,poniewaz ma masońskie znaki.
Luanda byles tam?
Prawda jest taka, że konsultacje, to była ankieta składająca się z pytań m/w "w jakim sektorze D. Miasta Pan mieszka?", "Co trzeba zrobić, aby poprawić sytuację na D.Mieście?", "Jakim hałsłem przyciągnąłby Pan turystów na D.Miasto?".
20ego na Spotkanie niestety nie mogłem dotrzeć, ale opinie usłyszałem podobną do przytoczonej wyżej... A co do Ułańskiej, to rzeczywiście jest coś na rzeczy! na szczęście jedną ścianę w całości przykrywa Skoda Roomster oraz cieplutki styropian przyklejany właśnie przez reklamodawców
Ech...
A przed wczoraj na Chłodnej 5 zainstalowano kamerę monitoringu, ktorej gorozono juz w trakcje zakadania... Rano sie obudzilem, patrze kamery nie ma! Ciekawe kto? Puszcze corke po "kwadracie" niech sie dziewcze zorientuje ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum