Spróbuj w Wytwórni Filmów Dokumentalnych w Warszawie:
http://www.wfdif.com.pl/index2.html
usługi filmowe - laboratorium
Nie znam cen, ale tam sie możesz dowiedzieć.
I tu trafiłeś w sedno! Dzięki! Dlaczego ja sam wcześniej tego nie znalazłem?
Tylko......widziałem cennik. 4 złote za metr. Liczmy, że to będzie z kilometr taśmy....
fajnie, 4000 zł sam materiał plus jeszcze raz tyle za ich robociznę...hm....muszę liczyć 8 klocków. Tak drogo się nie spodziewałem. Muszę najpierw zobaczeć ten film, nawet jak jest to negatyw. Muszę wiedzieć czy warto inwestować. Ale dzięki! Bardzo ważny i trafny namiar. Po świętach zadzwonię do nich. Może da się coś uzgodnić.
_________________ Nowy Dwór Gdański stolicą Żuław jest....i basta!
Negatyw 35 milimetrów można przekopiować elektronicznie, szkoda pieniędzy na robienie kopii pozytywowej. Odwrócenie negatywu można zrobić w programach montażowych np w FinalCut. Z tego co sie orientuję specjalny skaner do filmów 35 mm posiada telewizja warszawska. Niemniej jest to duża ciekawostka. Większość filmów przed wojną kręcono na taśmie 16 mm nawet kinowe. W Polsce format 35 mm wprowadzono dopiero w latach 50 -tych.
Cena wykonania kopii to kwota 137 pln/netto za 1 akt (20 min)
Przekopiować taki film można taże wykonać prostą metodą - kopiarką do przeźroczy
Niestety jest to bardzo pracochłonna metoda.
Posiadam taka kopiarkę - jeśli będziesz miał ochotę skorzystać z mojej pomocy do proszę o kontakt.
oj, za szybko pochwaliłem i zapeszyłem....
rozmawiałem telefonicznie przed chwilą z przedstawicielem tej firmy i.....
nie robią obróbki cyfrowej z negatywów!
I tu pasuje przysłowie: "Jak go nie kijem, to go pałką"
Robili to wcześniej, ale teraz tego nie robią, bo nie osiągali oczekiwanych efektów.
Jak przyjdę z pozytywem, czyli kopią, to mogą zadziałać.
Załamka.....ale krótka....trzeba szukać dalej i nie poddawać się!
Choć można zrobić kopię i później obróbkę cyfrową, ale koszta tych 2 operacji.....hm...
Przekopiować taki film można taże wykonać prostą metodą - kopiarką do przeźroczy
Niestety jest to bardzo pracochłonna metoda.
Posiadam taka kopiarkę - jeśli będziesz miał ochotę skorzystać z mojej pomocy do proszę o kontakt. (...) Odwrócenie negatywu można zrobić w programach montażowych np w FinalCut.
i wychodzi nam 480 godzin czyli 20 równych dni ciągłego, szybkiego skanowania bez jedzenia i bez picia i ....bez snu.
Chcesz bym ja świra dostał???
Bynajmniej, ja po prostu chcę móc obejrzeć kiedyś ten film
Rzeczywiście, proces to bardzo pracochłonny, ale przecież aż tak nam się nie spieszy... Można by to rozbić na parę(naście) tygodni - i jeśli by się jakoś dało - na parę osób.
Jeśli masz dwie rolki to jest to 40 minut. Na jednej rolce mieści się 20 minut filmu.
Klatek się nie skanuje - wykonuje sie kopię lustrzanką cyfrową.
Super!
To mamy 160 godzin mniej! No to zostało "tylko" około 320 godzin pracy.
Tylko skąd ja ten czas wezmę.
Koledzy, mnie bardziej odpowiada pomysł znalezienia fachowca, by to wykonał. Ale za mniejszą cenę. Ale dziękuję wam, za wasze zaangażowanie w tą sprawę. Nie spodziewałem się takiego odzewu. Widzę, że mam do czynienia z takimi samymi zapaleńcami, jak ja.
Cieszy mnie to bardzo.
czyli :dowiedz się w kinie ile wezmą za projekcję,postaraj się o kamerę cyfrową,a potem wszystko do programu...sam proces skanowania odpada,a i zklejeniem nie powinni mieć problemu w takim np helikonie,bo kina te starego formatu miałyi raczej mają stoły monterskie i przeglądarki do naprawy kopii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum