no to może się zaprzyjaźnimy i razem będziemy chodzić na spacerki z wózkami ?Zostało mi ok.półtora miesiąca do "wysypania" :] Na Chopina 3 była wolna chata ale od jakiegoś czasu już ją ktoś remontuje, proponuję rozwiesić kartki na drzewach i przystankach
Wracajmy do tematu i dowiedzmy się coś więcej o tej okolicy, moze jeszcze jakieś fotki okolicy ktoś ma, nie wierze że nie
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 11:44 pm Re: w innym wątku
kkamila napisał/a:
(wstawiłabym linka ale teraz jak na złość nie mogę znaleźć tego wątku, zapisałam sobie tylko krótki text w notatniku): "Bronili się tam Niemcy. A dokładniej, kompanie z Grenadier Regiment 62 z 7. Infanterie Division wsparte zapewne oddziałami pomocniczymi, w tym także kilkudziesięcioma Fallschirmjaeger z oddziału zapasowego Hermann Goering
Poznaję swój tekst Dodam jeszcze fotkę zrobioną równo 60 lat po tych wydarzeniach, czyli 26. marca 2005, ok. godz. 13. Stan elewacji budynku robi wrażenie...
no właśnie widzę, że oblatany w temacie więc może coś więcej mógłbyś o tym napisać ? albo chociaż pokieruj mnie gdzie znaleźć te info
Trudno napisać wiele więcej, bowiem niemieckie relacje z walk raczej nie mówią dokładnie kto, w jakim budynku i przez ile czasu zajmował pozycję. Gdzie znaleźć te info? Ja przez kilka lat składałem je powoli z różnych źródeł... I składam nadal.
Cytat:
Elewacja po dziś dzień jest tak samo urokliwa....
I całe szczęście Szkoda będzie gdy któregoś dnia ją "upiększą".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum