Wysłany: Sro Cze 20, 2007 11:12 am Jak się mieszka w Dolnym Wrzeszczu?
Witam.
Od pewnego czasu poszukuję dużego mieszkania dla mojej powiększającej się rodziny. Szukam mieszkania w kamienicy, domu z klimatem wśród sympatycznych sąsiadów. Początkowo brałem pod uwagę rejony mojego obecnego zamieszkania czyli Górny Wrzeszcz, Oliwe. Ostatnio chodzi mi po głowie myśl, aby rozejżeć się w Dolnym Wrzeszczu. Znam troszkę te rejony z dzieciństwa, biegałem po tych ulicach ze 20 lat temu, bywałem też w Parku, a sklep na rogu Grażyny i Wajdeloty był głównym dostawcą saletry na pirotechniczne zabawy. Niestety były też nieprzyjemne przygody z lokalną młodzieżą. Tego (może niepotrzebnie) obawiam się i dzisiaj. Wiem, że dzielnica powoli odzyskuje swój urok, planowane są rewitalizacje, Park jest piękny ale jak wygląda sprawa ludzi? Proszę o kilka słów mieszkańców tych rejonów jak się wam mieszka? Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa? Które rejony/ulice warto brać pod uwagę przy poszukiwaniu mieszkania, co omijać z daleka? Wdzięczny będę za wszystkie uwagi.
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 7:55 pm Re: Jak się mieszka w Dolnym Wrzeszczu?
Cypis napisał/a:
Witam.
Od pewnego czasu poszukuję dużego mieszkania dla mojej powiększającej się rodziny. Szukam mieszkania w kamienicy, domu z klimatem wśród sympatycznych sąsiadów.
Pozdrawiam
nie patrz w przeszłość tylko w przyszłość a ta dla Wrzeszcza i wogole Gdańska zapowiada się kwieciście , dzięki temu, że na rynku brak fachowcow młodziesz zaczyna nabierać wiary w swoją przyszłość , co wiąże się oczywiście z chęcią na naukę i pracę a to znowu jest przeciwieństwem TEGO
a tek to między nami , dolny Wrzeszcz to dobry wybor ,
popatrz na ul . Kunickiego , czy też te uliczki między Legionow a hmm , kiedyś K. Marksa .
to pewno gen. Hallera
Dolny Wrzeszcz jest dobrym miejscem na zamieszkanie, szczególnie jeszcze bardziej peryferyjna jego część (czyt. w stronę Brzeźna nieco bardziej). W sumie jest naprawdę cicho i spokojnie, dobre połączenie komunikacyjne...
Cypis...dolnowrzeszczanie zaczeli pilnować spraw rewitalizacji,możesz zasięgnać języka bezposrednio-mam na mysli spotkanie sie z ludźmi z www.wajdeloty.wrzeszcz.org
Sa w większości po takim wlaśnie doświadczeniu-przeprowadzce do 100 mkw mieszkania albo domku i sprawdzeniu,jaki maja wplyw WLASNORECZNIE na to,co sie bedzie dziać...Owszem,duży!!! A ludzie są-rewelacyjni....
No nie,ja sie nie chwalę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum