Ponieważ rozrasta się mój zbiorek pocztówek z Soedertälje postanowiłem podzielić się z Wami widokami tego pięknego i starego miasteczka, w którym mieszkam. Zapraszam http://www.danzig-online.pl/s-telge/s-telge.html
czy to miasteczko ma jakieś związki z Gdańskiem? (poza Twoją osobą, rzecz jasna )
ale widokówki bardzo fajne
Oglądając te fotografie czuję atmosferę przypominającą dawno-gdańsko-sopocką. Jeśli obecnie te miejsca wyglądają podobnie, to rozumiem jak przyjemnie Tobie się tam mieszka.
Wyjaśnię. Samo Soedertälje nie ma z Gdańskiem wiele wspólnego, jest to niewielkie portowe miasteczko niedaleko Sztokholmu. Klimat portowy jest tu wyraźnie odczuwalny, a wrażenie z podnoszenia mostu żeby przepuścić pełnomorski statek wpływający z Bałtyku przez kanał na jezioro Mälaren jest niesamowite. Podobnie pewnie było w Gdańsku jak statki przepływały "pod" Zielonym Mostem. Chociaż z drugiej strony, jak człowiek się gdzieś spieszy i mu taki most przed nosem otworzą to trochę denerwuje.
Po wielu godzinach ślęczenia przy komputerze w końcu nowe pocztówki z Gdańska pojawiły się na stronie. Zauważalny jest wzrost ich liczby (z 400 do 500, z perspektywą dalszego wzrostu w najbliższym czasie) jak i poprawa rozdzielczości.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Bardzo przyjazne jest to szybkie żblizenie-i powrót do miniaturki,co ćwiczyłam oczywiście na pocztówkach Wrzeszcza u Sabaotha!
Podobno wydano ogółem tylko 800 pocztówek wrzeszczańskich-co i tak lepiej niż teraz...wrzeszczańskich nie ma w kioskach i "pamiątkarniach" w muzeach-wcale!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum