Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:06 pm Drzewa przy Jaśkowej
Nie wiem, czy zuważyliście, ale po remoncie dolnego odcinka Jaśkowej Doliny kasztanowce (i nie tylko) chyba zaczynają usychać. Nie wiem, czy są wystarczająco "dawne", żeby na tym forum o nich wspominać, ale byłaby wielka szkoda, gdyby trzeba było je wyciąć :-(
Kiedyś dużo było we Wrzeszczu drzew, np. na Grażyny, widocznie komuś przeszkadzają I niekoniecznine trzeba podciąć korzenie, wystarczy zabetonować albo położyć asfalt i drzewo usycha.
Albo podlać kilka razy ropą i solą...
Spotkałem się z takim numerem na Polankach, facet skasował w ten sposób drzewo bo potrzebował dodatkowego miejsca parkingowego przed willą...
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
A już poważniej o szrotówku - wie ktoś, czy nasze kasztanowce zostały zaszczepione przeciw temu paskudztwu??? Bo wiem, że Gdynia i Sopot coś działały w tym kierunku, ale co z Gdańskiem???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum