A to już pytanie do Frankyego, bo to on chyba umieścił foty na http://www.aroid.info
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Witam ponownie
jestem juz o wiele bardziej zaawansowany w przygodach secesyjny, w polsce jak i za granica, jak w lutym zainteresowalem sie Krakowską secesja, tak teraz pozostala mi tylko secesja w Poznaniu, Lublinie i Przemyślu do odkrycia z wszystkich wiekszych miast polskich
mialem również okazje zwiedzic wszystwie wieksze miasta (miasteczka) wojewodztwa pomorskiego, gdzie znalazlem przyklady secesji niemieckiej, pozwole sobie nazwac nawet odpowiedniej dla pomorza, moze nie wspaniałej, ale jednak .... po tych wyjazdach zrozumialem, że czesto negowalem coś co jest secesją, podkreślę - indywidualną dla naszego regionu.
wczoraj przypadkiem odkrylem w Wrzeszczu malutkie osiedle o mysli secesji (w głab od naroznego domu Saperów 20, ktory z tych wszystkich ma najwiecej cech, przejawia sie w braku ozdob czyli zerwanie z eklektyzmem, szlachetnosci materialu (z przymrozeniem oka), wykuszy jak i kształtowi szlaków z cegieł oraz secesyjny motyw głowy kobiety z skrzydłami)
zdjecia zlikwidowalem z serwera z powodu braku miejsca, zainteresowanie również było znikome, planuje niedlugo otworzyć stronę o secesji, Polskiej jak i zagranicznej
znajdziecie tam m.in. zdjecia okolo 40 secesyjnych kamienic z Gdanska, glownie z Wrzeszcza !! duzo ich a jeszcze niedawno sadzilem ze nie ma zadnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum