Podsyłam najnowszą fotkę znad Sopotu. Niestety nie umiem zmniejszyć fotografii do wymaganego 80kb bez pomniejszenia jej formatu. Nie wiem jak kompresować ,posługuję się ACDSee i mam opanowane jedynie "resize". Bardzo uciążliwa to procedura i dlatego nie zabieram głosu częściej. Pozdrowionka.
Sopot styczeń2008.jpg
Plik ściągnięto 15519 raz(y) 73,05 KB
_________________ Gdyńska Szkoła Paralotniowa"KLIF"
ja z przyzwyczajenia korzystam głównie z Arlesa (program do tworzenia galerii internetowych), jest tam narzędzie do masowego zmniejszania plików
do ściągnięcia nawet i u nas:
http://www.forum.dawnygda...tion=file&id=16
ewentualnie możesz je wysyłać do mnie albo do któregoś z moderatorów na maila
Hej. Dziękuję za pomoc. Oto próba innej fotki z sopockim molem. Kompresja suwakiem Acdsee działa na oślep, potem i tak muszę "resize"- też na ślepo bo wielkość w KB nie odpowiada faktycznej po wysłaniu, ale mam nadzieję że jakoś to wyczuję. Natomiast Arles nie mogę ściągnąć, zawsze wyskakuje error. W ostateczności będę korzystał z Waszej pomocy. pozdrawiam.
molo.jpg
Plik ściągnięto 15490 raz(y) 74,09 KB
_________________ Gdyńska Szkoła Paralotniowa"KLIF"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum