Dostałem mailem (jeszcze raz dziękuję w tym miejscu p. Stankiewiczowi) zdjęcia napisu z Lęborka z ul. Reja 24. O ile napis po prawej jest doskonale widoczny i wiadomo o co chodzi, to z tym po lewej mam problemy. Wydaje mi się, że na początku mogłoby tam być Obst-gemüse.
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 8:37 am Re: Napis z Lęborka
Mikołaj napisał/a:
Dostałem mailem (jeszcze raz dziękuję w tym miejscu p. Stankiewiczowi) zdjęcia napisu z Bytowa z ul. Reja 24. O ile napis po prawej jest doskonale widoczny i wiadomo o co chodzi, to z tym po lewej mam problemy. Wydaje mi się, że na początku mogłoby tam być Obst-gemüse.
To nie jest jedyny napis w Lauenburgu.
Inne napisy:
Kasprzaka 21 napis znajduje się tylko 20 m. od napisu, który przedstawił Mikołaj. Musiał tam być sklep typu "schwarz, mydło i powidło". W sprzedaży były i artykuły piśmiennicze, i warzywa, i opał... Niestety napis został częściowo zamalowany przez kiboli. Obok, na bardzo ładnych oryginalnych drzwiach są wygrawerowane inicjały "CL".
Armii Krajowej 14 dawna Miejska Kasa Oszczędnościowa.
Targowa 58 napis całkowicie nieczytelny, da się jedynie dostrzec strzępy liter.
Kasprzaka 21.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 75,77 KB
Kaprzaka 21.1.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 66,55 KB
Armii Krajowej 14.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 76,54 KB
Kasprzaka 21.2.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 33,28 KB
AK 14.jpg
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 36,05 KB
Targowa 58.1.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 19,76 KB
Targowa 58.JPG
Plik ściągnięto 9590 raz(y) 76,95 KB
_________________ BillyBoy na kłopoty ma zawsze środek złoty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum