z racji położenia w pasie granicznym DW też się tym obiektem przez moment interesowałem, ale ostatecznie spasowałem. Od siebie mogę tylko powiedzieć, że jeszcze na początku 90. lat ub.w garściami tam znajdowałem stare łuski, często też z pobiskiej podstawówki chodziło -w ramach lekcji WF - zjeżdżać z niej na linie. Sama strzelnica leży w lasku, gdzie jest bajorko, niegdyś opisywane jako Czerwone Morze Sam zbiornik wodny jest o wiele mniejszy niż kiedyś (poziom wód zmienił się poprzez wzniesienie w okolicy budynków...?) . Hmm...troszeczkę zboczyłem z tematu. Niedługo będę zbierał więcej informacji na temat najbliższych okolic Przystanku Zaspa Towarowa, to i zerknę może, czy aby coś o tej strzelnicy nie będzie.[/list]
Moje informacje nie są istotne, ale:
W 68 (?) roku w ramach szkolenia w Studium Wojskowym na P.G. byliśmy tam na jakichś zajęciach. Nie jestem pewny, czy było to strzelanie. S.W. załatwiło samochód i spędziliśmy tam kilka godzin.
Jestem przekonany, że jeszcze w latach '90 na Zaspie były nieraz słyszalne serie strzałów z broni maszynowej. Podejrzewam, że dochodziły z tej właśnie strzelnicy.
Dzięki za odzew i bardzo cenne informacje.
Życie spędziłem w Brzeźnie, a z tym obiektem nie mam kompletnie żadnych wspomnień. Drążę dalej, ale jak Wam się jeszcze coś przypomni, dajcie znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum