Aaaaa! Jeśli to nawiązanie do historii, to wszystko ok!
Wg mnie też zabytkowy, ale nie wpisany do rejestru zabytków. I pewnie z powodu banerów szybko mu to nie "grozi".
ale nie z folii, tak przez Ciebie znienawidzonej
poza tym - przykro mi to stwierdzić - w tamtych czasach obowiązywała agresywna, ale ujednolicona kolorystyka. dziś jest wolna amerykanka, i ogólne zbadziewienie.
a żeby sobie pooglądać czyste zabytki, trzeba skoczyć na przykład do Tykocina
Najsmutniejsze, że te plastikowe szmaty nie dość, że szpecą budynek, to często nie spełniają swojej promocyjnej roli,
Jak to nie - w moim przypadku właśnie spełniły- weszłam na forum, przeczytałam wątek o banerach i zobaczyłam co na nich jest - i dzieki temu się dowiedziałam o nowej wystawie
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 8:32 pm Panel Informacja wizualna i reklama w przestrzeni publicznej
Cytat:
Centrum Sztuki Współczesnej "Łaźnia" oraz Cityboard Media zapraszają na:
Panel dyskusyjny „Informacja wizualna i reklama w przestrzeni publicznej”
26 lutego ( wtorek ) 2008, godz.18:00
Celem spotkania jest dyskusja nad sposobami współistnienia informacji wizualnej, reklamy i architektury. Uczestnicy panelu określą miejsce reklamy w przestrzeni publicznej oraz omówią regionalne uwarunkowania prawne dotyczące tego zjawiska.
Uczestnikami spotkania będą architekci, przedstawiciele władz lokalnych, przedstawiciele branży reklamy zewnętrznej oraz mediów, a także mieszkańcy miasta.
Dyskusję poprowadzą: dr Adam Czyżewski, komisarz wystawy „Architektoniczne punkty odniesienia - Honorowa Nagroda SARP 1966-2006” oraz Robert Załupski, reprezentujący miesięcznik OUTDOOR MEDIA.
Miejsce: Centrum Sztuki Współczesnej "Łaźnia", Ul.Jaskółcza 1, Gdańsk.
Prelegenci:
Lech Kaczoń, Prezes Izby Gospoadrczej Reklamy Zewnetrznej
Marta Bryła, Pełnomocnik Zarządu Cityboard Media,
Michal Stan, Prezes Zarządu Cityboard Media,
Wojciech Targowski, Przędsiębiorstwo Projektowo-Wdrożeniowe FORT, Gdańsk
Antonii Taraszkiewicz, Przędsiębiorstwo Projektowo-Wdrożeniowe FORT FORT, Gdańsk
Joanna Wciorka-Kiernicka, Miejskie Biuro Projektowania Przestrzennego w Gdańsku
Jacek Jelnicki, Naczelnik Wydziału Estetyki Śródmiejskiej Urzędu Miasta Gdańska
Konferencja i dyskusja panelowa, których gospodarzem jest Cityboard Media, jest częścią ogólnopolskiego projektu realizowanego wspólnie ze Stowarzyszeniem Architektów Polskich SARP. Projekt składa się z cyklu wystaw "Architektoniczne punkty odniesienia - Honorowa Nagroda SARP > 1966-2006" odbywających się w siedmiu największych miastach Polski.
Do tej pory odbyły się spotkania w Warszawie i Katowicach. Kolejne planowane są w Gdańsku, Krakowie, Wrocławiu i Poznaniu.
Organizator: Cityboard Media, sponsor cyklu wystaw „Architektoniczne punkty odniesienia – Honorowa Nagroda SARP 1966-2006”; CSW Łaźnia.
Wsparcie: Urząd Miasta Gdańska
Patronat medialny: Wp.pl, Trójmiasto.pl, artinfo.pl, Independent.pl, O.pl, Glissando, Iveco Europol, Abit.
Zapraszamy. Wstęp wolny.
Podyskutują i może się coś zmieni? Na lepsze oczywiście...
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 3:57 pm Re: Panel Informacja wizualna i reklama w przestrzeni public
Grono zaproszonych dobrane wyśmienicie
Oczywiście o zaproszeniu władz konserwatorskich pewnie nawet nie pomyśleli.
A to, to już wygląda na żart (dość zresztą ponury):
Cytat:
Jacek Jelnicki, Naczelnik Wydziału Estetyki Śródmiejskiej Urzędu Miasta Gdańska
Słyszeliście coś, żeby w UM był taki wydział? bo o ile ja wiem, pan J. J. ma na pieczątce napisane "Plastyk Miejski", z tym że pisma pisze na papierze z Wydziału Urbanistyki Architektury i Ochrony Zabytków.
Na stronie magistratu też ani śladu takiego wydziału Ciekawostka
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum